Uw aanbod in de catalogus

Wanneer u zich heeft aangemeld kunt u aanbod uit het vrijwillige register overzetten. Om uw aanbod zichtbaar te maken in de catalogus voor leraren moet uw de gemigreerde activiteiten controleren en daarna publiceren.

Leraren die zich hebben aangemeld kunnen via de catalogus uw aanbod vinden. Leraren kunnen zich via uw website inschrijven voor een activiteit. Elke activiteit heeft een aanbodcode, daarmee kan de leraar de activiteit eenvoudig toevoegen aan zijn of haar portfolio. U doet dat door de leraar na deelname van de activiteit en deelnamevestiging te sturen via het register. Codes van de bestaande activiteiten blijven bestaan, zodat de leraar deze codes kan blijven gebruiken in het register.

Tags voor zoeken

In het Lerarenregister kunt u tags (zoektermen) toevoegen aan uw activiteiten. De tags worden in de zoekfunctie van de catalogus meegenomen samen met de naam en de omschrijving van de activiteit. Op deze manier kunnen leraren uw activiteit beter vinden. U mag elke willekeurige zoekterm invullen. Gebruik alleen enkelvoudige woorden en geen volle zinnen.

Reviews bij activiteiten

Leraren kunnen een review schrijven voor een gevolgde activiteit. De reviews worden onder de activiteit in de catalogus geplaatst en zijn zichtbaar voor andere leraren. U kunt als aanbieder reageren op de review wanneer u dat wilt.

Deelnamebevestiging naar leraar

Een leraar schrijf zich op uw website in voor een activiteit met minimaal zijn registratienummer. Uw organisatie geeft nadat een leraar, met goed gevolg, de activiteit gevolgd heeft een bevestiging van deelname uit. Door deze bevestiging wordt de activiteit in concept toegevoegd aan het portfolio van de leraar. De leraar kan de activiteit vervolgens, indien gewenst, beoordelen en daarna eenvoudig toevoegen aan zijn portfolio.

Nieuw aanbod

Momenteel is het niet mogelijk om nieuw aanbod toe te voegen, omdat het register nog in ontwikkeling is. Vanaf februari 2019 is het voor aanbieders toegestaan nieuw aanbod toe te voegen.

Wilt u meer weten en op de hoogte blijven als aanbieder. Abonneer u dan op de aanbieders nieuwsbrief.